Turkije Tour

Dag 1 – Istanbul – Aankomstdag – vrijdag Ontmoeting op de luchthaven Transfer naar uw hotel. Je krijgt je kamersleutel en de rest van de dag is vrij om Istanbul te verkennen. Overnachting in Istanbul.

Dag 2 – Istanbul City Tour – zaterdag (inclusief ontbijt en lunch) Ophalen om 08:30 uur bij uw hotel voor een dagtour door de oude stad van Istanbul. Bezoek aan TOPKAPI-PALEIS Het grote paleis van de Ottomaanse sultans uit de 15e tot de 19e eeuw, met een prachtige collectie cyrstal, zilver en Chinees porselein, gewaden gedragen door de sultans en hun families, de beroemde juwelen van de keizerlijke schatkist, miniaturen, de heilige mantel; betoverende relieken van de profeet Mohammed. SULTANAHMET IMPERIALE MOSKEE Tegenover St. Sophia gebouwd in de 16e eeuw door de architect Mehmet, staat bekend als de BLAUWE MOSKEE vanwege zijn prachtige interieurdecoratie van blauwe Iznik-tegels. HIPPODROME Ancient Hippodrome, het toneel van wagenrennen, met de drie monumenten; de Obelisk van Theodosius, de bronzen Serpentijnse Kolom en de Kolom van Constantijn. Lunchpauze om 13:00 uur na de lunch neemt men je dan mee naar de SPICE GRAND BAZAAR om te winkelen en na het winkelen terug te keren naar het hotel. Overnachting in Istanbul.

Dag 3Gallipoli Tour – zondag (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen) 06:30 vertrekken we naar Gallipoli om de slagvelden te bezoeken. Twee uur later geven we je 20 minuten ontspannen in een restaurant. We arriveren rond 12.00 uur in Gallipoli en we hebben een lunchpauze, vertrek naar de slagvelden. Bezoek Gabatepe Museum. Begin de velden te bezoeken met Ariburnu Begraafplaats en Anzac Cove waar de oorlog was begonnen. Dan Beach Cemetery, Shrapnel Valley en Plugges Plateau. Na de tour rijdt u naar uw hotel. Overnachting in Canakkale.

Dag 4 – Troy Tour – Pergamon – Kusadasi – maandag (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen)We vertrekken om 08:30 uur en rijden 30 minuten naar Troy. Bezoek de beroemde archeologische en mythologische site van Troje, de thuisbasis van het Trojaanse paard en Helen van Troje. Na de Troy-tour, 3 uur rijden naar Pergamon.Lunchpauze rond 13:00 uur en na de lunch vertrekken voor een rondleiding door de prachtige Akropolis van Pergamon. Zijn indrukwekkende tempels en bibliotheek maakten het tot een beroemd cultureel en politiek centrumtijden. Bergamon is een beroemde stad om zijn sieraden, stenen en zilver. Dus onderweg bezoeken we een sieradencentrum gedurende 30 minuten. Aankomst in Kusadasi rond 18:00 uur. Overnachting in Kusadasi.

Dag 5 – Kusadasi – Efeze Tour – Turks dorp Sirince – dinsdag (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen) 08:30 Vertrek vanaf hotel volledig rondleiding door Efeze, een van de best bewaarde oude sites in de wereld onderweg, bezoek aan de Tempel van Artemis, Curetes straat, beroemde Romeinse baden, Celsus Bibliotheek en Grand theater. Lunchpauze rond 13:00 uur. Na de lunch bezoeken we een plaats die een van de oudste kunsten van Turkije blijft uitvoeren; een tapijtweefcentrum. Na de lunch doen we een Turks Dorpstour. De bouwstijl van Sirinces behoort tegenwoordig tot de Anatolische Grieken. De huizen op de helling zijn allemaal origineel met hun witte verf. Sirince Village heeft ook een fantastische reputatie voor het maken van enkele van de beste wijnen in Turkije – vooral fruitwijnen. We zullen de wijngaarden bezoeken en het is tijd om te leren hoe je fruitwijn kunt maken met Turkse wijnmakers. ‘S Avonds wordt u getest op uw kennis van het maken van fruitwijn. Onderweg bezoeken we een van de beroemde leer productiecentra van de regio, waar u de kans krijgt om aan een gunstig fabriekstarief lederwaren te kopen. Hiermee kunt u genieten van het winkelen terwijl je de kennis van de oude ambachtslieden verwerft Overnachting Kusadasi.

Dag 6 – Kusadasi – Pamukkale Tour – woensdag (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen) Om 08:30 vertrekken we naar Pamukkale. We zullen rond 12.00 uur in het hotel checken en we hebben een lunchpauze tot 13.30 uur. Daarna zullen we de calciumterrassen van Pamukkale (kasteel van katoen) en de ruïnes van Hierapolis bezoeken, dan rond dit natuurlijke fenomeen wandelen en de optie hebben om in de wateren van de natuurlijke bronnen. Overnachting in Pamukkale

Dag 7 – Pamukkale naar Antalya – donderdag (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen)Na het ontbijt vertrekken we om 10.00 uur naar Antalya. Na 2 uur hebben we koffiepauze, na de koffiepauze ga je verder naar Antalya. Lunch in het hotel. Diner en overnachting in Antalya

Dag 8 – Antalya Old City Tour en watervallen – vrijdag (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen) Na het ontbijt om 08:30 uur rijden naar de oude haven van Antalya , de Marina, Clock Tower, Hadrian’s Gate,Broken Minaret, : Kaleici is een klein historisch deel van de moderne stad Antalyas, ook bekend als de oude stad van Antalya. In de geschiedenis was het ooit de uitgestrekte moderne Romeinse stad, vervolgens de Byzantijnse Empire, vervolgens Seljuks en ten slotte de Ottomaanse Turkse stad. De Hadrianuspoort (of Hadrianuspoort of de drie poorten) is een triomfboog die werd gebouwd in de naam van de Romeinse keizer Hadrianus. Het verbroken wonder van Antalya is de gebroken minaret van de Korkut-moskee, die zelf oorspronkelijk werd gebouwd als een Romeinse tempel in de 2e eeuw na Christus en dus helemaal geen minaret had. Haïdaïrlaïk Tower is een historische toren van tawny stone in Antalya, Turkije, waar KaleiÃi en Karaalioglu Park samenkomen. Men denkt dat het in een Hellenistisch tijdperk op een vierkant plan is gebouwd en later in de 2e eeuw na Christus in een ronde toren is veranderd, werd vroeger gebruikt als fortificatie of als vuurtoren. we lunchen dan aan de Dudenwatervallen. Alle stromen van de regio vinden hun weg naar de Middellandse Zee en ze stromen langs de hellingen van de Taurus, soms over land soms ondergronds en hun bestemming, resulteren in mooie watervallen, waarvan er meer dan twintig zijn. Na de tour terug naar het hotel voor lunch en rest van de dag is vrij. Overnachting in Antalya.

Dag 9 – Antalya – Konya – Cappadocia – zaterdag (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen) Na het ontbijt vroeg in de ochtend om 08:00 rijden we naar Konya. 2,5 uur later hebben we pauze voor koffie en na wat rust rijden we naar Konya voor de lunch om 13:00 uur en na de lunch bezoek van het imposante groen -betegeld Mausoleum van Mevlana, de mystieke stichter van de Soefi-sekte (Whirling Dervishes). Na de Konya Mevlana tourrit naar Cappadocia. Aankomst in Cappadocia rond 18:30 uur en inchecken in uw hotel. Als je morgen deel wilt nemen aan onze optionele activiteit Ballooning, neem dan contact op met je gids omdat het de volgende ochtend vroeg zal plaatsvinden. Overnachting in Cappadocia.

Dag 10 – Cappadocia Tour met Underground City en Goreme Open Air Museum – zondag (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen) Je wordt rond 09:30 opgehaald. We brengen je naar Ozkonak Underground City, een van de best bewaarde ondergrondse steden in Cappadocië. Dan bezoek aan Uchisar Castle, het hoogste punt van Cappadocia. Na Uchisar bezoekt u het openluchtmuseum van Goreme, het hart van Cappadocia. Gorême Openluchtmuseum is beroemd om fresco’s uit de 10e eeuw die het leven van Jezus Christus beschrijven en zijn apostelen. De volgende stop is Cavusin, een verlaten dorp met oude Griekse grotwoningen. Na Cavusin ga je naar het restaurant in Avanos om te lunchen. Na de lunch bezoekt u een pottenbakkerij. Dan ga je naar Pasabagi waar je driehoofdige feeënschoorstenen kunt zien. Na Pasabagi bezoek je een andere werkplaats om Cappadocische handgeweven tapijten en kilims te zien. Volgende stop is Devrent Valley, ook wel Imagination Valley genoemd, waar je natuurlijke rotsformaties kunt zien die op dieren lijken. Dan ga je naar een wijnwinkel in Urgup om wijn te proeven. Laatste halte zijn de Drie schoonheden, drie prachtige feeënschoorstenen met hun hoeden, het symbool van Cappadocië«. Deze tour eindigt om ongeveer 18.00 uur en u keert terug naar uw hotel. Overnachting in Cappadocia.

Dag 11 – Cappadocië naar Istanbul – Einde van de tour – maandag (Inclusief ontbijt) Na het ontbijt heeft u vrije tijd in Cappadocië. Vandaag vertrekken we naar Cappadocia Airport voor onze binnenlandse vlucht naar Istanbul en vervolgens terug naar huis. We hopen dat jouw tour onvergetelijk was en wij zoude je graag in de toekomst weer in een van onze reizen willen zien. Goede reis terug naar huis en bedankt voor het kiezen voor Travel Turkije.

11 DAGEN SPECIALE TURKIJE TOUR omvat:

 • Aankomst luchthaventransfer vanaf de luchthaven van Istanbul
 • Binnenlandse vlucht van Cappadocië naar Istanbul
 • 2 nachten hotel in Istanbul
 • 1 nacht hotel in Canakkale·
 • 2 nachten in Kusadasi·
 • 1 nacht in Pamukkale
 • 2 nachten in Antalya
 • 2 nachten in Cappadocië
 • 10 open ontbijtbuffet9 lunches‚· 8 diners
 • Begeleide stadstour door Istanbul
 • Rondleiding door Gallipoli
 • Begeleide Troy-tour
 • Begeleide rondleiding Akropolis van Pergamon
 • Begeleide Efeze-tour
 • Begeleide Pamukkale en Hierapolis-tour
 • Begeleide rondleiding door de oude stad Antalya met watervallen Begeleide Konya-tour
 • Begeleide Cappadocia-tour met Underground City en Gorême Open Air Museum
 • Vervoer in een volledig rookvrije coach met airconditioning
 • Professionele Engelstalige gidsen

© frantur.be 2019. All rights reserved.