Trends en weetjes

Steeds meer Belgen kiezen voor een vliegvakantie om er tijdens de herfstvakantie op uit te trekken. TUI noteert een stijging van 20% ten opzichte van de herfstvakantie 2017. Spanje blijft de onbetwiste favoriet bij onze landgenoten. Maar ook de niet-Europese bestemmingen zijn helemaal terug: het aantal reizigers naar Egypte verdubbelt t.o.v. de vorige herfstvakantie, terwijl Tunesië en Turkije 50% stijgen. Egypte is helemaal terug van weggeweest en kan deze herfstvakantie zijn aantal reizigers zelfs verdubbelen na een reeds sterke herfstvakantie 2017. Verre bestemmingen als Mexico, de Dominicaanse Republiek of Florida zijn voor velen nog de vakantieplek bij uitstek voor een exotische week onder de zon. De vluchttijd en een gevoelig tijdsverschil van minimum 6 uren doen meerdere Belgen evenwel besluiten om de Caraïben eerder te bezoeken tijdens langere vakantieperiodes.

De herfstvakantie in België of een buurland doorbrengen blijft, dankzij de korte verplaatsing en de kleurrijke natuur in de herfst, evenwel ook zeer populair. In België ontvangen de Ardennen nog net iets meer vakantiegangers dan de kust. In Duitsland is de Eifel veruit de meest gekozen streek. Het Nederlandse Zeeland lokt het meeste bezoekers en in Frankrijk is de Elzas de onbetwiste nummer 1.

Het gemiddelde budget dat de Belg aan de herfstvakantie spendeert, is € 1.200 per persoon voor vliegvakanties, € 250 voor autovakanties en € 320 voor een citytrip.

Top 10 vliegvakanties

 1. Spanje
 2. Egypte
 3. Turkije
 4. Marokko
 5. Tunesië
 6. Kaapverdië
 7. Dominicaanse Republiek
 8. Cyprus
 9. Portugal
 10. Mexico

Top 5 autovakanties

 1. Duitsland
 2. België
 3. Frankrijk
 4. Nederland
 5. Spanje

Top 5 citytrips

 1. Londen
 2. Barcelona
 3. Parijs
 4. Lissabon
 5. Rome

© frantur.be 2019. All rights reserved.