Oost Afrika

Safaripark

Elk land heeft zijn eigen sterke punten. We verklaren ons nader

Kenia: Het thuisland van de safari. Beperkt in omvang, toch met een hele grote variatie van wildlife en natuur. Wens je gans het land te verkennen, dan maak je best gebruik van de binnenlandse vluchten, ook al is dit iets duurder. De Masai Mara en de stranden van Mombasa zijn wellicht door iedereen gekend. Je gaat verwondert zijn van de keuken en de netheid van de gastvrije bevolking.

Tanzania: Het buurtland van Kenia en wordt dan ook in één adem vernoemd. De tegenhanger van de Masai Mara is hier de Serengeti. Hier staat alles in het teken van de Wildebeest migratie. Buiten de safariparken heb je er ook de natuurwonders zoals de Kilimanjaro, de Ngorongoro krater en het eiland Zanzibar om maar enkele juweeltjes te vernoemen. Chimpanzees kan je al aan het meer Tanganyka bewonderen. Voor de gorilla families echter zal je richting Rwanda moeten uitkijken.

Rwanda : De hoofdstad Kigali is één van de groenste steden in Afrika. Op zich reeds een citytrip waard. Het veiligste land in Afrika en de 5de plaats op wereldschaal.

Het vulkanische National park, Noord West in Rwanda , waar de gorilla families zich thuis voelen in hun habitat van 16.000 ha . Opgepast, dagelijks zijn er maar 80 vergunningen beschikbaar om deze families te bezoeken. Wens je ook de andere dieren te bezoeken, dan trek je naar hat Akagera park.

Zimbabwe is eveneens een welgekomen safari land. Alles draait om het Lake Kariba en het welgekende Victoria watervallen. Het land telt 11 nationale parken. In 2016 werd de Victoria Falls International Airport geopend, dat de start was tot de toeristische ontwikkeling van deze regio.

Deze reizen kunnen ook in combinatie met een strandvakantie in Mombassa en/of Zanzibar. Een goede begeleiding is nodig. Maak gebruik van onze lokale partners.

© frantur.be 2019. All rights reserved.