Kenia

Wij maken een groepsreis in Februari 2020. Schrijf je nu in !

Kenia is een staat uit Oost-Afrika. Toeristisch te weinig gekend. Met onze correspondent Nancy ter plaatse, proberen we daar verandering te brengen. Zelf gaan we eind September dit land bezoeken, om onze groepsreis voor te bereiden.

De Masai Mara vormen samen met Tanzania’s Serengeti het beroemdste wildpark van Afrika, het Masai Mara National Reserve. Het beeld van acaciabomen op eindeloze grasvlaktes belichaamt Afrika voor velen, voegt een Maasai-krijger en wat vee toe aan het plaatje en het gesprek hoeft niet verder te gaan. Het onmiskenbare hoogtepunt van het Masai Mara National Reserve is ongetwijfeld de jaarlijkse migratie van de wilde dieren die door de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti en de Masai Mara lopen. Het staat bekend als de grootste massabeweging van landzoogdieren op aarde, met meer dan een miljoen dieren die de regen volgen. Leeuwen, olifanten, giraffen, gazelles en elanden kunnen ook in het reservaat worden gespot. Afgezien van paardrijsafari’s en traditionele voertuigsafari’s, is ballonvaren boven de Mara-vlaktes bijna een must geworden.

Diani Beach (Mombasa): Beroemd om zijn prachtige palmbomen en het poeder witte zand omspoeld door glinsterende azuurblauwe wateren, Diani Beach is een populair vakantieoord op de prachtige kustlijn van de Indische Oceaan. De heerlijk warme wateren van het gebied en de prachtige koraalriffen bieden een ideale omgeving voor een scala aan opwindende activiteiten op het water, zoals snorkelen, duiken en bootsafari’s waarbij u kunt genieten van het rijk gevarieerde onderwaterleven waarvan de zuidkust van Kenia bekend is. Je zult waarschijnlijk schildpadden, manta’s, barracuda’s en, als je geluk hebt, zelfs de ongrijpbare en uitzonderlijk grote walvishaai zien. Mis het niet: de Colobus Conservation die een toevluchtsoord biedt voor deze fascinerende, bedreigde primaten; het Shimba Hills National Reserve, dat een uitzonderlijke en onvergetelijke safari-ervaring biedt; en het nabijgelegen Kisite Marine National Park dichtbij de Tanzaniaanse grens.

Mombasa is een eiland aan de kust van Kenia. Eén van de voornaamste toeristische plaatsen, rijk aan een cultureel verleden. Een investeringsprogramma 2018-2020 zal deze plaats tot een internationale ontmoetingsplaats maken. Een overzicht van de meerwaarden :

  • Er zijn prachtige stranden
  • De oude binnenstad van Mombasa heeft Arabische architectuur-ideaal voor bezoekers die houden van geschiedenis en architectuur
  • Fort Jesus is een 16e-eeuws fort. Het was het centrum van een historische strijd voor de controle over de kust van Kenia tussen het Portugese leger en de Shirazi Arabs. Het heeft een rijke geschiedenis
  • Modern Mombasa is divers en vol leven, ideaal voor bezoekers die de lokale cultuur willen ervaren
  • Het Mombasa Marine Park is een beschermd gebied
  • Bezoekers zullen genieten van activiteiten op het water in het Mombasa Marine Park, zoals duiken, Snorkelen, boottochten en meer
  • Mombasa en de kust van Kenia bieden geweldige huwelijks mogelijkheden

Hier een kleine fotoreeks. De reis zal 14 dagen zijn met bezoek van Naïrobi en hogergenoemde streken. Een infovergadering zal in oktober plaatsvinden.

Contacteer ons voor wat meer informatie. Wij zorgen voor een persoonlijke aanpak. Richtprijs : 2930 € volpension, vlucht Brussel – Naïrobi inbegrepen (met KLM via Amsterdam ) . Je kan je reeds vrijblijvend inschrijven via het inschrijvingsformulier . We houden je dan kortelings op de hoogte.