Kenia

Safaripark met giraffen

Kenia is een staat uit Oost-Afrika. Toeristisch te weinig gekend. We proberen daar verandering in te brengen. Zelf hebben we dit land September 2019 bezocht, om onze reizen naar dit land beter te kunnen voorbereiden. Het land is bijna het ganse jaar toegankelijk.

Budgetreizen : Budgetreizigers kiezen voor minibus ipv 4×4 waarbij men meer toeristen kan meenemen. De minibus wordt ook gebruikt voor binnenlands transport dat goedkoper is dan binnenlandse vluchten.

Familiereizen : Dit land is zeker geschikt voor gans het gezin. De vlucht is comfortabel (je blijft in dezelfde tijdszone), als safaripark kiezen we hoger gelegen zones (1500 m+) zodat je geen last hebt van muggen, en het witte strand is aangenaam vertoeven zonder de hitte te hoeven te trotseren.

De safariparken

Mombasa is een eiland aan de kust van Kenia. Eén van de voornaamste toeristische plaatsen, rijk aan een cultureel verleden. Een investeringsprogramma 2018-2020 zal deze plaats tot een internationale ontmoetingsplaats maken. Een overzicht van de meerwaarden :

  • Er zijn prachtige stranden (ook duikers vinden hier hun gading)!
  • Vluchten elke week dinsdag en zaterdag Brussel – Mombassa – Retour
  • De oude binnenstad van Mombasa heeft Arabische architectuur-ideaal voor bezoekers die houden van geschiedenis en architectuur
  • Fort Jesus is een 16e-eeuws fort. Het was het centrum van een historische strijd voor de controle over de kust van Kenia tussen het Portugese leger en de Shirazi Arabs. Het heeft een rijke geschiedenis
  • Modern Mombasa is divers en vol leven, ideaal voor bezoekers die de lokale cultuur willen ervaren
  • Het Mombasa Marine Park is een beschermd gebied. Ideaal voor duikers ,snorkelen en boottochten
  •  Ideaal om de safarparken aan de kust te bezoeken (Tsavo West, Tsavo East)

Diani Beach (Mombasa): Beroemd om zijn prachtige palmbomen en het poeder witte zand omspoeld door glinsterende azuurblauwe wateren, Diani Beach is een populair vakantieoord op de prachtige kustlijn van de Indische Oceaan. De heerlijk warme wateren van het gebied en de prachtige koraalriffen bieden een ideale omgeving voor een scala aan opwindende activiteiten op het water, zoals snorkelen, duiken en bootsafari’s waarbij u kunt genieten van het rijk gevarieerde onderwaterleven waarvan de zuidkust van Kenia bekend is. Je zult waarschijnlijk schildpadden, manta’s, barracuda’s en, als je geluk hebt, zelfs de ongrijpbare en uitzonderlijk grote walvishaai zien. Mis het niet: de Colobus Conservation die een toevluchtsoord biedt voor deze fascinerende, bedreigde primaten; het Shimba Hills National Reserve, dat een uitzonderlijke en onvergetelijke safari-ervaring biedt; en het nabijgelegen Kisite Marine National Park dichtbij de Tanzaniaanse grens.

Contacteer ons voor wat meer informatie per telefoon of inschrijvingsformulier . Ga hier naar onze safarireis startend in Naïrobi

© frantur.be 2019. All rights reserved.