Japan

Japan in alle vrijheid

13 dagen/ 11 nachten | | REF: 524

REISBESCHRIJVING

Tokyo – Kanazawa – Gokayama – Kyoto – Miyajima -Hiroshima – Koya San – Osaka

REISBESCHRIJVING

DAG 1 – VLUCHT NAAR TOKIO

DAG 2 – AANKOMST IN TOKIO

Aankomst in Tokio. Onthaal en meet & greet (overhandiging van de extra reisdocumenten en wat uitleg). U krijgt dan ook uitleg om de shuttle te nemen naar het stadscentrum. Intrek in het hotel. Vrije tijd om de stad te bezoeken. Vrije maaltijden en overnachting.

DAG 3 – TOKIO

Vrije dag om de stad op eigen houtje te verkennen. SUGGESTIES: bezoek aan de Asakusawijk en de Senso-jitempel, de oudste en meest vereerde tempel van de stad met zijn mooie pagodes en vele bedevaarders die het geheel bijzonder sfeervol maken. U kunt ook wandelen doorheen de Nakamisedori, een verkeersvrij steegje met vele traditionele winkels… U kan optioneel ook deelnemen aan excursies in internationaal gezelschap met een Engelstalige gids (op aanvraag, op voorhand te boeken). Bij de aflevering van de documenten geven we u meer details over de bezienswaardigheden en gastronomische restaurants.

DAG 4 – TOKIO – KANAZAWA

Uw bagage wordt naar Kyoto gestuurd, voorzie een reistas voor 3 nachten. Laatste bezoeken in Tokio en vertrek naar Kanazawa met de shinkansen, een rit van ca. 2u. Kanazawa was in de 17de eeuw een van de machtigste feodale steden van Japan. Het was een rijke stad waar kunst en ambacht heel belangrijk was. Net zoals Kyoto is Kanazawa gespaard gebleven van de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog.
Dag 5 : rije verkenning van Kanazawa. SUGGESTIES: de verkeersvrije wijk van de grootste geisha-wijk van de stad met talrijke tditionele houten woningen. Ontdekking van de prachtige tuinen van Kenroku-en. Vanop het terras van Villa Seisonkaku geniet u van een mooi zicht op de tuinen. Verder naar het 21st Century Museum of Contemporary Art, de wijk van de samoerai of Nagamachi, de dagelijkse markt van Omicho.

DAG 6 – KANAZAWA

– REGIO SHIRAKAWAGO EN GOKAYAMA

U trekt het binnenland in en bezoekt één van de mooiste bergdorpen in Japan, tevens UNESCO Werelderfgoed. Het pittoreske dorp bestaat uitsluitend uit traditionele woningen met strodaken. Wandeling in het dorp en bezoek aan enkele huizen die nu musea zijn. Verder met de bus naar een ander dorp, met typische woningen,dat veel minder toeristisch is. U overnacht in een gastenverblijf bij de lokale bevolking. Japans avondmaal.

DAG 7 – REGIO GOKAYAMA – KANAZAWA – KYOTO

Na het Japans ontbijt, vertrek met de bus trein naar Kyoto. Vrij bezoek aan Kyoto, gedurende vele eeuwen de keizerlijke hoofdstad en tot op heden dé culturele hoofdstad van Japan. Met meer dan 3000 tempels en schrijnen valt er hier steeds nog iets nieuws te ontdekken.

DAG 8 – KYOTO

Vrije dag om de stad op eigen houtje te ontdekken. SUGGESTIES: de prachtige tempel Kinkaku-Ji of het Gouden Paviljoen en de tuin Ryoan-Ji, het mooiste voorbeeld van een “droge” Japanse zen-tuin.
Wandeling door de bamboebossen van Sagano en bezoek aan Arashi-yama, met de beroemde brug. Wandeling over het Filosofenpad naar Gingaku-Ji of het Zilveren Paviljoen. De verkeersvrije wijk Sannen-zaka met de Kiyomizu-tempel. De wijk Gion, waar u in de late namiddag met wat geluk een geisha of maiko kunt zien. U kunt ook op excursie in internationaal gezelschap met Engelstalige gids of u kunt Kyoto met de fiets en privégids verkennen (optioneel, op voorhand te boeken).

DAG 9 – KYOTO – MIYAJIMA

Uw bagage wordt naar Hiroshima gestuurd, voorzie een reistas voor 1 nacht. Vertrek met de shinkansen, trein en ferry naar Miyajima, erkend UNESCO-Werelderfgoed. Bezoek aan het Shintoschrijn Itsukushima, gebouwd in 539 op platformen in het water en bekend door de rode « drijvende torii ». In het park Momijidani neemt u de kabelbaan naar de top van Mt Misen waar u een prachtig zicht hebt op de baai van Hiroshima, de Japanse Binnenzee en het eiland Shikoku. Japans avondmaal in de ryokan

DAG 10 – MIYAJIMA – HIROSHIMA

Verdere verkenning van Miyajima. Vertrek met de ferry en trein naar Hiroshima. Bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial, de Abomb Dome en het Peace Memorial Museum.

DAG 11 – HIROSHIMA – KOYA SAN

Uw bagage wordt naar Osaka gestuurd, voorzie een reistas voor 1 nacht. Vertrek met de shinkansen, trein en kabelbaan naar de heilige berg Koya San, bakermat van het Shingon-boeddhisme. De belangrijkste tempel is de Kongōbuji op Koya San. Er zijn ook 120 kleinere tempels, veel kloosters en het mausoleum van de stichter-monnik Kūkai, omgeven door een indrukwekkend kerkhof, Okunoin. Vegetarisch avondmaal in het klooster waar u verblijft.

DAG 12 – KOYA SAN – OSAKA

s Morgens mogelijkheid om de ochtendceremonie bij te wonen, gevolgd door het traditionele vegetarisch ontbijt. Laatste bezoeken en vertrek naar Osaka. SUGGESTIES: het kasteel van Osaka, de futuristische buurten Namba en Dotonbori, de Umeda Sky Building Observatory, het Aquarium van Osaka.

DAG 13 – OSAKA – TERUGVLUCHT

Na het ontbijt neemt u de Airport Limousin Bus naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Europa.

PRIJZEN, HOTELS & LODGES :

Vanaf : 3670€

ONS HOTELS

Tokyo Shinjuku Prince Hotel
Kanazawa Kanazawa Premier Mystays

Kyoto Kyoto Daiwa Roynet Ekimae

Gokayama Gastenverblijf
Miyajima Ryokan Kinsuikan

Hiroshima Hiroshima Mitsui Garden

Mont Koya San Boeddhistisch klooster
Osaka Mitsui Garden Osaka Yodoyabashi
Vanaf : 3855€
ONS HOTELS
Tokyo Park Hotel
Kanazawa Kanazawa Nikko
Gokayama Gastenverblijf
Kyoto Hotel Okura Kyoto
Miyajima ryokan Iwaso
Hiroshima Hiroshima Sheraton
Mont Koya San Boeddhistisch klooster
Osaka Cross Hotel

INBEGREPEN

Regelmatige lijnvluchten met ANA en LH (K-klasse)

Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie brochure op 1/09

Onthaal en meet & greet door Engelstalige vertegenwoordiger

Transfers van/naar luchthaven met Airport Limousin Bus

Ontbijt en 3 avondmalen in traditionele logies

Treintickets in 2de klasse, bustickets Kanazawa -Gokayama

– Kanazawa, ferry naar/van Miyajima

Overnachtingen in dubbele kamer in vermelde hotels of gelijkwaardig

NIET INBEGREPEN

Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven

Diensten van een gids en toegangsgelden aan sites…

Lokaal transport (Uitz. het hierboven vermelde vervoer)

Reisverzekeringen

Alle niet-vermelde diensten

© frantur.be 2019. All rights reserved.