Japan

Japans huis

Japan in alle vrijheid

REISBESCHRIJVING Tokyo – Kanazawa – Kyoto – Osaka INTRODUCTIE Geef u over aan de innemende sfeer van Japan. Ontdek op eigen houtje sprankelende wereldsteden, geniet van het serene platteland en bijzondere ontmoetingen met de locals en verdiep u in de eeuwenoude cultuur. Het verblijven in verschillende soorten van logies (ryokan, Boeddhistisch klooster, traditionele woning in bergdorp en hotels) maken deze reis extra bijzonder.

DAG 1 – Vlucht naar Tokio Vlucht naar Tokio.

DAG 2 – AANKOMST IN TOKIO Aankomst in Tokio. Transfer met de Airport Limousine Bus naar het centrum. Check-in bij het hotel. Vrije avond.

DAG 3 – TOKIO Vrije dagen om de stad op eigen houtje te verkennen. SUGGESTIES: bezoek aan de wijk Asakusa en de tempel Senso-ji, de oudste en meest vereerde tempel van de stad, en aan het Shintô-heiligdom Meiji-Jingu. Ontdekking van de wijk Harajuku, centrum van de manga. Omotesando is op zijn beurt bekend voor haute couture, design en moderne architectuur. Het is ‘s avonds gezellig kuieren in de wijk Shinjuku met zijn duizenden lichtjes.

DAG 4 – TOKIO Vrije dagen om de stad op eigen houtje te verkennen. SUGGESTIES: bezoek aan de wijk Asakusa en de tempel Senso-ji, de oudste en meest vereerde tempel van de stad, en aan het Shintô-heiligdom Meiji-Jingu. Ontdekking van de wijk Harajuku, centrum van de manga. Omotesando is op zijn beurt bekend voor haute couture, design en moderne architectuur. Het is ‘s avonds gezellig kuieren in de wijk Shinjuku met zijn duizenden lichtjes.

DAG 5 – Tokio – Kanazawa U valideert uw Japan Rail Pass om de trein naar Kanazawa met de shinkansen te nemen (een rit van ca. 2u). Kanazawa was in de 17e eeuw één van de machtigste feodale steden van Japan. Het was een rijke stad waar kunst en ambacht heel belangrijk was. Net zoals Kyoto is Kanazawa gespaard gebleven van de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog.

DAG 6 – Kanazawa Vrije verkenning van Kanazawa. SUGGESTIES: de verkeersvrije wijk van Higashi Chaya-gai, de grootste geisha-wijk van de stad met talrijke traditionele houten woningen. Ontdekking van de tuinen van Kenroku-en, met een oppervlakte van 11 hectare bij de mooiste van het land. Vanop het terras van Villa Seisonkaku geniet u van een mooi zicht op de tuinen. Verder naar het 21st Century Museum of Contemporary Art, de wijk van de samoerai of Nagamachi met de woning Nomura, de dagelijkse markt van Omicho.

DAG 7 – Kanazawa – Kyoto Vrije dagen om de stad op eigen houtje te ontdekken. SUGGESTIES: de prachtige tempel Kinkaku-Ji of het Gouden Paviljoen en de tuin Ryoan-Ji, het mooiste voorbeeld van een ‘droge’ Japanse zen-tuin. Wandeling door de bamboebossen van Sagano en bezoek aan Arashi-yama, met de beroemde brug die dateert uit de 17e eeuw. Wandeling over het Filosofenpad naar Gingaku-Ji of het Zilveren Paviljoen. De verkeersvrije wijk Sannenzaka met de Kiyomizu-tempel van waar u een prachtig zicht hebt op de stad. De wijk Gion, waar u in de late namiddag met wat geluk een geisha of maiko kunt zien.

DAG 8 – KYOTO Extra vrije dag om deze bijzondere stad verder te verkennen. SUGGESTIES: ontdekking van magische plekken buiten de stad: charmante theehuizen in historische woningen, vergeten tempels in bamboewouden, verborgen Japanse tuinen…

DAG 9 – KYOTO – KOYA SAN Vertrek per trein naar de heilige Koyaberg, met meer dan 150 kloosters temidden van een dichtbegroeid woud. Verder per kabelbaan en lijnbus. In de tempel aangekomen, wordt u opgewacht door de monniken voor uw kloosterverblijf. ’s Avonds wordt een uitstekende vegetarische maaltijd opgediend door de monniken en u kan deelnemen aan de avondceremonie.

DAG 10 – Kyoto – Osaka Vertrek naar Osaka. SUGGESTIES: het kasteel van Osaka, de futuristische buurten Namba en Dotonbori, de Umeda Sky Building Observatory, het aquarium van Osaka. DAG 11 – Osaka – Terugvlucht Met behulp van uw Japan Rail pass naar Kansai Airport voor de terugvlucht naar Europa

Prijzen van 2.390 € naargelang periode op basis van 2 persoonskamer.

 • Inbegrepen :
 • Vluchten in economy per regelmatige lijnvlucht.
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie brochure.
 • Airport Limousine Bus van luchthaven naar Tokio Centrum.
 • De Japan Rail Pass geldig 7 dagen (2de klasse).
 • Overnachtingen in dubbel/twin kamer in vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • Niet inbegrepen:
 • Alle maaltijden (onbijt, lunch & avondmaaltijd).
 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven.
 • Diensten van een gids en toegangsgelden.
 • Lokaal transport die niet onder de Japan Rail Pass valt.
 • Transfers stations – hotels – stations.
 • Reisverzekeringen.

Info : Travel Sensations

© frantur.be 2019. All rights reserved.