India

DAG 1: Brussel / DELHI

Vlucht naar Delhi. Nacht aan boord.

DAG 2: DELHI / SHEKHAWATI (250 km – 6:30)

Aankomst en ontvangst door de correspondent ter plaatse. Transfer en ontbijt. Bezoek van Delhi. Alle tijdperken wrijven ellebogen in Delhi in een mengsel dat deze stad een onophoudelijk verrassende persoonlijkheid verleent. Ontdekking van de Qutab Minar, een prachtige minaret van de Afghaanse periode, evenals de moskee Kuwwait-al-Islam. Speciale lunch in Punjab en Haryana. Vertrek naar de regio Shekhawati. Aankomst en installatie in uw hotel. (Ontbijt, Lunch, Avondeten).

DAG 3: SHEKHAWATI

Het is in deze woestijnregio van Rajasthan dat de kunst van het schilderen van muurschilderingen zal worden geboren die beetje bij beetje zal worden verrijkt door de scènes uit het dagelijks leven van de dorpsbewoners te lenen. Bezoek de regio Shekhawati, bijgenaamd “de Rajasthan Open Air Art Gallery”. Het is in deze steden omringd door de zandduinen dat we de haveli’s vinden, huizen van de rijke kooplieden die vroeger de handel in kamelen tussen India en Pakistan leefden, kleine paleizen met muren versierd met geschilderde fresco’s, echte werken verlicht. Bezoek aan de dorpsschool (met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties), ontmoeting met studenten en leraren. Daarna vertrekken we voor een ritje met een wagen getrokken door dromedarissen in het hart van het dorp naar de Baoli of de stolp. Soms complex van vorm, versierd met schilderijen of sculpturen, ze worden gebruikt voor religieuze rituelen maar ook als bron van watervoorziening. Ga verder en stop voor T’Chai-theegerechten vergezeld van lokale cakejes. Kookles in de hoteltuin (afhankelijk van de weersomstandigheden). Diner van “Gatté ki Sabzi”, specialiteiten uit de regio. (Ontbijt, Lunch, Avondeten).

DAG 4: SHEKHAWATI / DESHNOK / BIKANER (220 km – 4 uur)

Vertrek over de weg naar Bikaner via Deshnok en bezoek onderweg van de Karni Mata-tempel of Tempel van de Ratten. Er zijn meer muizen en Indiërs komen van ver aan om de dieren in de tempel melk en zoet gebak te geven. Aankomst in Bikaner en bezoek aan de stad. Bikaner wordt omringd door de woestijn en blijft geanimeerd door zijn heroïsche verleden met zijn labyrint van middeleeuwse straten en zijn bazaar. Bezoek het blitse kasteel Maharajas, dat zich in een indrukwekkende citadel bevindt. In de late namiddag, rijd een riksja of paardenkoets in de oude stad, een originele manier om het lokale leven te naderen. Diner met lokale specialiteiten. (Ontbijt, Lunch, Avondeten ).

DAG 5: BIKANER / PUSHKAR (150 km – 5:30)

Vertrek over de weg naar Pushkar. Aankomst en bezoek aan de stad. Pushkar, een heilige stad voor hindoes, wordt geassocieerd met Brahma, die volgens de legende een demon doodde met een lotus waarvan de drie bloemblaadjes in drie meren vielen. Bezoek de tempel van Brahma, een van de weinige tempels gewijd aan de scheppergod. Voortzetting van het bezoek van de heilige ghats van Pushkar en waar je de gelegenheid zult hebben om sadhus te ontmoeten. Loop in de stad. Vegetarisch speciaal diner. (Ontbijt, Lunch, Avondeten).

DAG 6: PUSHKAR / AJMER / JAIPUR of ACHROL (145 km – 3u30)

Weg naar Ajmer, hoge pelgrimsoord van Sufi. Ontdekking van de Dargah, Sufi-schrijn van Mu’in-uddin Chishti. Vertrek over de weg naar Jaipur. Panoramische rondleiding door de stad Jaipur en een bezoek aan de tempel Laxmi Narayan (Birla Mandir). Deze tempel, omgeven door een schaduwrijk park, werd gebouwd op verzoek van de familie Birla. Klassieke architectuur van de tempels van Noord-India, allemaal rood en wit, het is niet alleen toegankelijk voor hindoes, maar ook voor alle sociale klassen, alle religies inclusief degenen die Gandhi Harijans noemde of onaanraakbaren. ‘Chiken Tikka’ specialiteitsdiner geserveerd met Nan. (Ontbijt, Lunch, Avondeten).

DAG 7: JAIPUR of ACHROL / AMBER / JAIPUR of ACHROL (50 km – 1u30)

Vertrek naar Amber Fort, aankomst en bezoek aan deze oude hoofdstad van het Rajput-rijk. Voortzetting en bezoek van Jaipur: “Pink City” van Maharajah Rajput, de pracht van de paleizen getuigt van de macht die de Rajput-vorsten bereikte die het fort van Amber verlieten voor de paleizen van Jaipur. Het wordt omringd door heuvels en ruige rotsen en is een van de meest pittoreske en kleurrijke Indiase steden. Bezoek het observatorium “Jantar Mantar”, vervolgens het paleis van de winden “Hawa Mahal”, een ander opmerkelijk gebouw in Jaipur. De architectuur, zowel fantasievol als functioneel, dit paleis, stond de vrouwen van het hof toe om het spektakel van de straat te overwegen, weg van nieuwsgierige blikken. Tuk-tuk rit in de stad. Special diner “Palak Paneer”. (Ontbijt, Lunch, Avondeten).

DAG 8: JAIPUR of ACHROL / GALTA JI / AGRA (265 km – 5 uur)

Vertrek over de weg naar Agra. Stop onderweg om de tempels van Galta Ji te bezoeken. Doorgaan naar Agra, een van de belangrijkste plaatsen van Mughal kunst en architectuur. De twee meest prestigieuze monumenten, het Rode Fort en de Taj Mahal illustreren de esthetische perfectie die Hindo-islamitische kunst heeft bereikt tijdens de Mughal-dynastie, bezoek aan het Rode Fort van Agra en de verschillende gebouwen binnenin. ‘S Avonds bezoekt u een goochelshow. (Ontbijt-Lunch).

Optioneel (ter plaatse te boeken en betalen, ongeveer 14 USD / pers.): Transfer per auto van het hotel naar het restaurant, cocktail, aperitief (Indiase rum gemaakt van suikerriet, typische donuts van dranken en groenten) en avondeten.

DAG 9: AGRA / DELHI (200 km – 4 uur)

Bezoek de Taj Mahal (gesloten op vrijdag, of dit bezoek is de dag ervoor). Dit helderwitte marmeren mausoleum, gebouwd door keizer Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal, is ongetwijfeld het beroemdste monument van India. Ontworpen volgens een perfect symmetrisch plan, combineert het de perfectie van harmonie met een uitzonderlijke kwaliteit van uitvoering. De marmeren structuren met ingelegde edelstenen en halfedelstenen geven het gebouw zijn originaliteit. Het wordt beschouwd als een architectonisch juweel van de Indo-islamitische kunst. Vertrek over de weg naar Delhi. Thali-specialiteitenlunch. Stadstour met Sikh-tempel “Gurudwara”. Loop door de bazaars en ontdek je laatste aankopen. (Ontbijt-Lunch).

DAG 10: DELHI / Brussel

Vroeg in de ochtend transfer naar het vliegveld . (Ontbijt).

Voor data en boeking : India Data

We werken samen met lokale agenten . Meer van dit moois : http://www.incredibleindia.com/

© frantur.be 2019. All rights reserved.