Egypte

Programma

1. ZATERDAG: BRUSSEL – CAÏRO

Afreis in de loop van de namiddag met Egyptair lijnvlucht naar Caïro. Onthaal, formaliteiten en transfer naar het hotel.


2. ZONDAG: CAÏRO – LUXOR

Na het ontbijt, bezoek aan de meest bekende site in Egypte, het plateau van Gizeh met de drie grote Piramiden: Kheops, Khefren en Mykerinos en de Sfinx. Rest van de namiddag vrij. Mogelijkheden tot facultatieve bezoeken. In de late namiddag transfer naar de luchthaven en vlucht naar Luxor. Transfer naar het schip en inscheping.


3. MAANDAG: LUXOR – ESNA

Na het ontbijt vertrek voor het indrukwekkende bezoek aan Thebe, de wereld van de doden die door de Nijl gescheiden werd van de wereld van de levenden en waar de Koningen (Koningenvallei) en de Koninginnen (Koninginnenvallei) begraven werden. Bezoek aan de tempel van koningin Hatsjepsoet in Deir El Bahari. Halte voor de kolossen van Memnon. Na de middag bezoeken we de tempel van Karnak die bestaat uit drie grote gehelen; de grote tempel van Amon, de tempel van Moet en het heiligdom van Montoe. Afvaart naar Esna en doortocht door de sluis.


4. DINSDAG: ESNA – EDFOE – KOM OMBO

Afvaart naar Edfoe en bezoek aan de best bewaarde tempel van Egypte. Deze tempel uit de derde eeuw voor Christus en meesterwerk van de Ptolemeïsche architectuur roept de grootsheid van de god Horus op, beschermheer van de farao’s. Verder naar Kom Ombo.


5. WOENSDAG: KOM OMBO – ASWAN

Bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Deze site is uniek in Egypte. U ontdekt er de acropolis van dit Ptolemeïsche heiligdom. We varen verder naar Aswan, hoofdstad van het Egyptische Nubië.


6. DONDERDAG: ASWAN

Bezoek aan de stuwdam, aan het papyrusinstituut en aan de granietgroeven met de onafgewerkte obelisk die werd achtergelaten omdat er een scheur zat in het 42-meter lange granietblok. Bezoek aan het eiland Filae, domein van de godin Isis. In de namiddag maken we een feloektocht.


7. VRIJDAG: ASWAN – ESNA – LUXOR

Mogelijkheid tot de facultatieve uitstap naar de tempels van Aboe Simbel. De tempels werden door Unesco verplaatst zodat ze niet onder water zouden komen. Zij werden uit elkaar gehaald en steen per steen vervoerd naar de top van de helling waaruit ze werden gehouwen. In de namiddag afvaart naar Esna waar we voor de tweede keer door de sluis moeten en verder naar Luxor.


8. ZATERDAG: LUXOR

Bezoek aan de tempel van Luxor die voor de processie ter ere van de god Amon gebruikt werd bij het begin van het Egyptische nieuwe jaar. De ingang werd bewaakt door twee obelisken waarvan er zich momenteel één op de Place de la Concorde in Parijs bevindt.


9. ZONDAG: LUXOR – CAÏRO – BRUSSEL

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en afreis naar Brussel via Caïro.


Opgelet: de bezoeken en de volgorde ervan kunnen aangepast worden volgens de navigatie.

Inbegrepen in de prijs

– de Egyptair lijnvluchten: Brussel – Caïro/ Caïro – Luxor / Luxor – Caïro – Brussel (economy klasse volgens periode *)

– de luchthaven- en veiligheidstaksen en de brandstof (voor de afreizen van 10/08 tot 21/09/19 € 275 op 18/06/19)

– het verblijf in Caïro in het hotel Mercure Le Sphinx 4 * of gelijkwaardig in kamer en ontbijt

– de cruise aan boord van het schip MS/Acamar 5* luxe of gelijkwaardig in volpension

– de toegangsgelden en bezoeken vermeld in het programma

– de diensten van Nederlandssprekende lokale gidsen (egyptologen)

– de transfers ter plaatse

Afreizen van 31/08, 14/09 en 21/09

Te voorziene kosten

– de visumkosten

– de lokale fooien (€ 45 per persoon)

– de dranken en niet voorziene maaltijden

Prijzen : zie boeking