Dag 6 – Cappadocia Tour en Goreme Open Air Museum – Di 29 januari 2019

We werden opgehaald omstreeks 09:00 uur. We wordene naar het openluchtmuseum van Goreme gebracht. Dit nationaal park beschermt deels het natuurgebied van Capadocië. Het natuurgebied is ontstaan door het samenspel van tuftsteen en kalksteen, 2 zachte stenen met elk zijn eigen erosie eigenschappen en hierdoor een gevarieerd en grillig landschap ontstaat, gevoed door de lava van de vulkanen, die een hardere steen levert.

Het openluchtmuseum (het hart van Cappadocië) is beroemd om fresco’s uit de 10e eeuw en beschrijft het leven van Jezus Christus en monniken.

Cappadocië, met zijn rijke geschiedenis, was de bakermat van de Hettieten (1200 vr Chr.).

De volgende stop is Cavusin, een verlaten dorp met oude Griekse huizen. Na Cavusin gaan we naar een restaurant in Avanos om te lunchen. Bezoek een pottenbakkerijwerkplaats. Vervolgens gaan we naar Pasabagi waar je driekoppige feeënschoorstenen kunt zien. Na Pasabagi gaan we naar een andere workshop om tapijten en kelims van Cappadocië te bekijken. De volgende stop is Devrent Valley, ook wel Imagination Valley genoemd, waar je de natuurlijke rotsformaties kunt zien die op dieren lijken. Dan nog een wijnwinkel in Urgup voor wijnproeverijen. De laatste stop is Three Beauties, drie prachtige sprookjesachtige schoorstenen met hun hoeden, wat het symbool is van Cappadocië. Overnachting in Cappadocië.

© frantur.be 2019. All rights reserved.