Dag 3 – Troy Tour – Pergamon – Kusadasi – Za 26 januari 2019

We vertrokken om 08:30 en reden 30 minuten naar Troy (Troje – de stad van Homerus) De stad werd opgegraven rond 1870 en men verondersteld dat het de oude mytische stad is van de oude Griekse heldendichten Odyssee en Ilias. De gidsen kenden trouwens deze werken van Homerus van buiten, het maakte duidelijk een deel uit van hun opleiding.

De stad werd meerdere malen verwoest en op de puinhopen heropgebouwd. Hierdoor ontstonden er 9 bouwlagen. We bezochten de beroemde archeologische en mythologische site van Troje, de thuisbasis van het Trojaanse paard en Helena van Troje. Na de Troy tour, 3 uur rijden naar Pergamon. Lunchpauze rond 13:00 uur . Wegens de hevige regenval werd een bezoek aan Pergamon City afgelast. Dat het de laatste dagen enorm geregend heeft kunnen we zien aan het landschap. Op https://www.facebook.com/frantur vind je foto’s van.

Aankomst in Kusadasi rond 18:00 uur. Ondertussen reeds 800 km afgelegd. Overnachting in Kusadasi. Elke ochtend opstaan om 6 u, zijn we ondertussen al gewoon.

© frantur.be 2019. All rights reserved.