Palermo

Cruise dag 4: Palermo

Dag 4 -woe- Palermo – 21 °.

Is de regionale hoofdstad van Sicilië zoals ook het eiland genoemd wordt. Kerken en middeleeuwse straten in overvloed.

Hier vindt men Siciliaanse barok op zijn best, met prachtig decoratief reliëfwerk.

Waar in de vorige havens de Romeinse cultuur opvallend aanwezig was, heeft hier de Griekse cultuur haar stempel gedrukt. Een juweeltje om te bezoeken.

We bezochten een Siciliaans stadje Cefalu, een uurtje rijden van Palermo waar een Basiliek op een heuvel van 1400 m was gebouwd. Mooie Byzantijnse mozaïek was er te bezichtigen.

Daarna bezochten we nog een juwelenmakerij.

Op de fotosessie bezoeken we ook de keuken!

  1. De havens
  • Geruisloos vaart onze boot steeds de haven binnen. Niemand wordt wakker gemaakt. Een contrast met het lawaai van de kettingen een paar dagen terug van de andere boot.
  • Het binnenkomen van de haven verloopt steeds op dezelfde manier. Eerst wordt je verwelkomt door de meeuwen. Een kwartiertje later door de politie, die een uitwendige bootcheck doen . Dan komt de lichttoren aan de beurt, dan de containerparkings, dan de containerschepen, dan de passagiersschepen van groot naar klein.
  • Een beperkt aantal schepen varen slechts uit. Veel collega-boten zijn in groot onderhoud of liggen in de havens aangemeerd. Hierdoor konden we hiervan een paar mooie foto’s nemen zoals van de MSC Magnifica.
  1. De kajuit
  • De kajuit moet niet onderdoen voor een hotelkamer. Alles is aanwezig. Goede matrassen, uitstekende kamerservice. Heb je een binnenkajuit, dan zal je waarschijnlijk heel veel op het bovendek vertoeven. Heb je een buitenkajuit, eventueel met balkon, dan kan je van de drukte van de havens genieten vanuit je balkon. Er zijn kajuiten van 2 – 3 – 4 bedden.
  • Op de TV heb je verschillende infokanalen die je meer uitleg geeft over het personeel, het weer, een camera op de boeg die je actuele beelden geeft.

Onze boot vertrekt om 19:00. 272 zeemijl te varen naar Malta. Dus we varen nu 2 nachten en 1 dag vooraleer we in Malta aankomen

Hierbij de fotosessie van dag 4

© frantur.be 2019. All rights reserved.