Vaarroute Middellandse zee

Cruise dag 1

Reizen in Coronatijden .

MSC Cruise Middellandse zee

Dag 1 Zondag

Je vindt hier een overzicht van onze vaarroute.

Inleiding :

Dit is een tamelijk uitgebreid reisverhaal dat elke dag gepost wordt, 7 dagen.

Het is het verhaal voor de geïnteresseerde lezer die het reizen ‘onder corona’ van dichtbij wil volgen of wil kennismaken met een cruise.

Elke dag publiceren we een verhaal . Bij elk verhaal horen een aantal foto’s. Hebben we niet genoeg fotomateriaal voor die dag, dan wordt dit aangevuld met foto’s van de boot en de inrichting.

Als de teksten je niet interesseren, kan je direct naar de foto’s jumpen.

Als je een week lang ons verhaal volgt , dan heb 598 foto’s doorlopen , goed voor 30 minuten. Veel kijkplezier.

We hebben besloten om een cruise te maken op de middellandse zee (de enigste bestemmingen van MSC) die momenteel uitvaart. We varen met de MSC Grandiosa , een schip dat in 2019 ter water is gelaten. MSC is gestart met cruisevaarten in 2003 met zijn eerste boot MSC Lirica. Ondertussen heeft MSC 17 cruiseschepen in omloop. Elke ochtend om 7 uur publiceren we de beleving van de vorige dag.

Dag 1 Genua Genoa (zondag):

We namen de vlucht vanuit Zaventem naar Milaan, Malpensa. Wegens Corona wordt op deze vlucht geen maaltijden verstrekt.

Vandaar nog een bus van 2,5 uur om 250 km af te leggen naar Genua.

Tijdens de busrit was de temperatuur 22 ° . Na een fikse regenbui daalde de termometer tot 16 °

Veiligheidsrichtlijnen: 72 uur voor vertrek moet een PCR test (covid test) uitgevoerd worden. Als je positief bent kan je niet inschepen. Om te vermijden dat je je inschrijvingsgeld kwijt bent bij een positieve test, kan je hiervoor een verzekering afsluiten van 18 € pp

Je stapt niet op de bus in Milaan indien je test niet uitgevoerd werd of positief was.

Covid 19 : Vooraleer je op de boot stapt doen ze de Covid PCR test nog eens over. Het is dan ook reeds 72 uur geleden met de vorige test. Een verpleegeenheid van 6 verpleegsters (sic?) nemen de tests af. Het in je neus boren tot achteraan in de keel en dan 1 minuut ronddraaien met hun stokje is echt onaangenaam. Dan maar wachten op de uitslag (1 à 2 uur) . Dit moet allemaal voor vertrek gebeuren. Indien de test negatief is kan je uiteindelijk op de boot. De boot vertrekt om 19 uur. Maar je moet er een volledige dag voor uittrekken om op tijd te kunnen inschepen. Snel hadden we beet dat dit een vrij dure aangelegenheid was. Internet voor 7 dagen voor 2 apparaten (1 GSM en 1 laptop) zou 150 Euro bedragen. Dit leek me nogal duur, te meer daar men vlot internet niet altijd kon garanderen. Dus maar deze week ons reisverhaal voorbereiden, en volgende week op sociale media posten.

De eerste dag bereiden we ons voor om ons reisverhaal te schrijven. We wisten dat binnen een paar uur op zee het internet ging wegvallen, en we dus een andere oplossing moesten zoeken.

Genua heeft de grootste haven van Italië. In de zone van de Middellandse zee is het de tweede haven na Marseille.

Het historische centrum van Genua.

Toeristisch :

Een deel van het historische centrum van Genua staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er is dan ook veel te zien. Het historische centrum van Genua is grotendeels voetgangerszone. Auto’s worden in de parkeergarages rond de binnenstad geparkeerd.

Het oude middeleeuwse centrum, Centro Storico, met stadsmuren, poorten en heel veel smalle en donkere straatjes met kleine winkeltjes is goed bewaard gebleven. Als u de winkelstraat Via San Lorenzo afloopt komt u bij de prachtig gerestaureerde oude haven Porto Antico. Hier is altijd veel te zien en te doen.

Ons eerste avondmaal aan boord begint om 19:00. Onze boot begint zijn reis om 19:30 richting Civitavecchia , dit is 199 zeemijl verder. 1 zeemijl is 1 852 m dus 368 km.

Van onze eerste dag waren we tevreden, een eerste kennismaking binnen en buiten de boot. Morgen het vervolg van dit verhaal.

Hierbij de foto’s van dag 1

© frantur.be 2019. All rights reserved.