VVR

Covid-19

Als reisagent komen onze klanten ook voor reisadvies. Eén van de belangrijke vragen is : wat is het veiligste land. Vroeger gingen we dan naar de criminaliteit kijken van dit land. Meestal adviseren we niet op land maar op regio of op stads-basis.

Als we nu deze vraag krijgen, dan kunnen we niet anders als op de indicatoren van covid-19 ons te richten. Wat ons interesseert zijn de actieve gevallen, ongeacht of ze in het verleden al dan niet zwaar getroffen waren. Houden we rekening met de totale bevolking, dan kennen we de huidige besmettingsgraad per miljoen inwoners.

Actuele en betrouwbare info is belangrijk, liefst niet van het land zelf maar instanties die er dagelijks mee te maken hebben zoals de DKV-barometer . Recente informatie is hier zeer van belang. Zo staat Duitsland als het 2de veiligste land in Europa, maar recente ontwikkelingen van een broeihaard in een vleesfabriek zal dit land waarschijnlijk enkele plaatsen schelen in de nieuwe ranking.

Voor ons zijn de touroperators van levensbelang die dagelijks de situatie in de luchthavens kunnen evalueren en bijsturen.

– DE REIZIGER , ONZE ZORG !

© frantur.be 2019. All rights reserved.