Botswana

REISBESCHRIJVING

Maun – Makgadikgadi Pans – Khwai Concession – Moremi

Game Reserve – Chobe National Park

INTRODUCTIE

Met een grote diversiteit aan ecosystemen is Botswana dé bestemming voor gepassioneerde natuurliefhebbers. Van de uitgestrekte vlakten van de Makgadikgadi Pans langs het ongerepte Khwai tot het populaire Chobe NP. Met een onvergetelijke halte aan de mythische Okavango Delta. Je verblijft in comfortabele lodges met een bijzondere ligging,goeie service, uitstekende gidsen en geniet van een uitgebreid aanbod inbegrepen activiteiten.

REISBESCHRIJVING

DAG 1 – Brussel – Maun

Vlucht naar Maun via Johannesburg.

DAG 2 – Maun – Gweta (Makgadikgadi Pans)

Aankomst in Maun en onthaal door onze lokale vertegenwoordiger. Transfer naar Planet Baobab, een eenvoudige accommodatie gelegen in de schaduw van een bos imposante baobabs nabij de Makgadikgadi Pans. Nadat je je intrek genomen hebt in de comfortabele kamers trek je met de gids op wandeling tussen de gemiddeld 4000 jaar oude baobabs.

DAG 3 – Stokstaartjes en Makgadikgadi Pans

Na het ontbijt ga je op zoek naar een van de meest fascinerende inwoners van de Kalahari, het stokstaartje. De interactie tussen de familieleden is een amusant spektakel om te observeren. Verder naar Ntwetwe Pan, een van de zoutpannen van de Makgadikgadi Pans. Bij aankomst zet je je tocht op dit spectaculaire maanlandschap met een quad verder. Je geniet van het avondmaal bij een prachtige zonsondergang en overnacht onder de betoverende sterrenhemel (enkel van mei tot oktober). Zodra de regen valt in november ondergaat het landschap een metamorfose en trekken de groene grasvlakten enorme kuddes migrerende gnoes en zebra’s aan. De zoutpannen zijn dan minder toegankelijk en niet te berijden met quads.

DAG 4 – Gweta – Maun – Khwai Private Concession

Vertrek naar Maun en vlucht naar Khwai Private Concession brengt. Deze minder bekende regio ligt geklemd tussen de grote trekpleisters Chobe, Moremi en de Okavango Delta maar is als een ongeslepen diamant, je ziet er dieren in overvloed. Eerste safari bij aankomst en nachtsafari op zoek naar nachtdieren zoals het schuwe stekelvarken of de ginetkat.

DAG 5 – Khwai Private Concession

De Khwai-rivier ontspringt in de delta om uit de monden in het zand van de Kalahari en overstroomt de vlakten het hele jaar door.

De permanente aanwezigheid van water zorgt voor een ecosysteem waar olifanten, zebra’s en diverse antilopen zich thuis voelen.

Het zijn makkelijke prooien voor roofdieren zoals leeuwen, jachtluipaarden, luipaarden of voor de zeldzame wilde honden. De oevers van de rivier herbergen talloze vogels zoals de zeldzame vleermuisvalk of de Afrikaanse zwarte kuifarend.

DAG 6 – Khwai – Okavango Delta (Moremi)

Transfer naar de Khwai airstrip waar een vliegtuigje je oppikt en je naar Moremi Crossing in de Okavango Delta brengt. De Okavango wordt meestal beschreven als de rivier die nooit de zee vindt. Maar in tegenstelling tot vele rivieren die gedoemd zijn om te verdwijnen in de woestijn, verdwaalt de Okavango in een groot doolhof van lagunes, kanalen en eilanden over een oppervlakte van 15.000 km2. Vanuit een langzaam over het water glijdende mokoro, langsheen moerassen en struikgewas, spot e al snel schuchtere gazellen en kleurrijke watervogels. De nijlpaarden en olifanten leven hier als heer en meester door de overvloed aan voedsel en water. Leeuwen en luipaarden vermijden dan weer deze moerasachtige gebieden, de weelderige je al snel schuchtere gazellen en kleurrijke watervogels. De nijlpaarden en olifanten leven hier als heer en meester door de je al snel schuchtere gazellen en kleurrijke watervogels. De nijlpaarden en olifanten leven hier als heer en meester door de plantengroei bemoeilijkt namelijk de jacht. Wanneer tijdens het droge seizoen vele gebieden opnieuw savanne worden zijn ze wél op de afspraak

DAG 7 – Okavangodelta (Moremi)

De hele dag verkenning in de delta. Je observeert de fauna en flora per mokoro, afhankelijk van het seizoen en het niveau van het water, en per 4×4 vergezeld door een Engelstalige gids.

DAG 8 – Okavangodelta – Chobe National Park

Transfer naar de airstrip en vlucht met klein toestel naar Kasane, de belangrijkste stad aan het Chobe National Park. Bij aankomst brengt de gids je per 4×4 naar de westelijke kant van het park, weg van het heel toeristische Chobe Riverfront. Intrek in de lodge die op een heuvel gelegen is en uitkijkt op de Chobe-vlakte en Namibië. Na de middag doen jullie een eerste safari in het park, de lievelingsplek van grote kuddes olifanten. Sommige migreren elk jaar ongeveer 200 km in de richting van de rivier als het water op andere plaatsen in het park schaars is. De Chobe-olifanten worden beschouwd als de grootste olifanten van het Afrikaanse continent. ‘s Avonds bij zonsondergang verlaten vele dieren de omliggende wouden om te gaan drinken aan de rivier, een onvergetelijk spektakel.

DAG 9 – Chobe National Park

Chobe is het 3de grootste park van Botswana na de “Central Kalahari” en het “Kgalagadi Transfrontier Park”. Het park strekt zich in het zuiden uit langs de grasrijke oevers van de Chobe-rivier en de oppervlakte van 11.000 km² herbergt de meest diverse fauna en flora van het land. Safari per boot en/of per 4×4.

DAG 10 – Kasane – Brussel

Laatste activiteit en transfer naar de luchthaven van Kasane waar jullie inchecken voor de terugvlucht.

DAG 11 – Aankomst Brussel

INBEGREPEN

Internationale vluchten met Lufthansa en South African (klasse L en W)

Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie brochure

Overnachtingen in dubbele kamer in vermelde hotels of gelijkwaardig.

Vermelde activiteiten en safari’s met Engelstalige gidsen (niet-privé)

Vermelde maaltijden (B: ontbijt, L: lunch, D: diner).

Transfers per voertuig of vliegtuig (klein toestel, max. 15 kg bagage)

Alle toegangsgelden

NIET INBEGREPEN

De dranken, fooien en persoonlijke uitgaven.

De niet vermelde maaltijden.

Reisverzekeringen.

Een mogelijke vluchttoeslag (brandstof, reservatieklasse, …).

Alle niet vermelde diensten in “Inbegrepen”.

PRIJZEN, HOTELS & LODGES :

Charme Standaard 2 PERS

Vanaf : 4860€

ONS HOTELS

Makgadikgadi Pans Planet Baobab

Khwai Concession Sango Safari Camp

Okavangodelta Moremi Crossing

Chobe Nationaal Park Chobe Elephant Camp

DATUM PRIJS SINGLE

01-11-2018 tot 30-11-2018 5845 € 625 €

01-12-2018 tot 19-12-2018 5235 € 210 €

10-01-2019 tot 31-03-2019 4860 € 210 €

01-04-2019 tot 30-06-2019 5555 € 690 €

01-07-2019 tot 31-10-2019 6250 € 1295 €

DE TROEVEN VAN DE REIS :

Makgadikgadi Pans per quad en overnachting onder de sterren

Observatie van stokstaartjes

Kleinschalige en comfortabele 3* accommodaties

Onvergetelijke vluchten met klein toestel over de Okavango Delta

safari’s per 4×4, boot en mokoro

Travel-sensations

© frantur.be 2019. All rights reserved.