Armenië

Dag 1 – Aankomst

Bijeenkomst op de luchthaven.

Transfer luchthaven – hotel.

Dag 2 – History Museum of Armenia, Vernissage

Ontbijt in het hotel.

De beste manier om de geschiedenis van het oude Armenië van het begin tot het heden te leren, is door het History Museum of Armenia te bezoeken.

Nacht in Yerevan.

Dag 3. Bezoek aan Yerevan, de hoofdstad van Armenië

Dag 4 – Zvartnots – Echmiadzin – Museum van “Treasures of Etchmiadzin”

Ontbijt in het hotel.

De vierde dag van onze tournee is gewijd aan het religieuze Armenië. De eerste stop is de tempel van Zvartnots.

De Etchmiadzin-kathedraal is een enorm complex. Hier bevinden zich kerken en tempels, de residentie van de Catholicos, de Echmiadzin Theologische Academie, het Komitas Art Museum en andere gebouwen.

Dag 5 – Garni – Geghard

Ontbijt in het hotel.

Vóór het christendom, had Armenië een rijke cultuur als een heidens land. Na de aanname van het christendom vernietigde koning Trdat alle waarden van heidense Armenië inclusief tempels en alleen de heidense tempel van Garni heeft het overleefd als een levend bewijs van de oude cultuur.

Vanuit de tempel kun je de kloof en de symfonie van de stenen bewonderen. Het natuurlijke monument gevormd uit bevroren lava kreeg zo’n unieke naam dankzij zijn interessante uiterlijk. Op afstand lijkt de bevroren lava op een muziekinstrument.

De volgende stop is het Geghard-klooster.

Dag 6 – Khor Virap – Noravank – Areni

Ontbijt in het hotel.

De zesde dag van onze tour vindt plaats op een van de belangrijkste historische monumenten van Armenië, het kloostercomplex van Khor Virap. In het Hellenistische Armenië, op de plaats van het kloostercomplex, bevond zich een gevangenis met putten vol met giftige slangen en insecten. In een van de kuilen gevangen zette koning Trdat Gregorius de verlichter gevangen, die in Armenië het christendom predikte.

Tijdens het christendom werd een kapel over de kuilen gebouwd. Later werd de kerk van Khor Virap gebouwd. Nu zijn de putten open voor bezoek. Je kunt nu via een nauwe doorgang de pits afdalen. Steile trappen leiden naar elke put. Dit is een echte uitdaging voor de dapperste.

De volgende stop is het klooster van Noravank (X eeuw).

De tour eindigt met een bezoek aan het dorp Areni en een degustatie van Armeense wijn in de Areni-wijnfabriek.

* In ongunstige weersomstandigheden en tijdens de wintermaanden is een bezoek aan Noravank en Areni gesloten.

Dag 7 – Lake Sevan – Dilijan

Ontbijt in het hotel.

Na zoveel drukke dagen over de locaties van Armenië, is het tijd om te ontspannen. We gaan naar Lake Sevan om de parel van Armenië te zien. Sevan is het grootste zoetwatermeer in de CIS. De pittoreske Geghama-bergen rondom het meer, de met sneeuw bedekte toppen van de bergketen worden weerspiegeld in de diepe wateren van het meer.

Het meer van Sevan en historische monumenten liggen op het grondgebied van het nationale reservaat.

Na een wandeling langs de kust en een heerlijk diner met forel-khorovats, gaat de excursie verder met een bezoek aan het klooster van Sevanavank.

De laatste stop van onze fascinerende tour is de badplaats Dilijan. Het is een paradijs in de bergen met dichte naaldbossen, minerale bronnen, heldere meren en historische monumenten.

Dag 8 – Vertrekdag

Transfer naar luchthaven.

Fijne vlucht!

Dit is één van de vele rondreizen door Armenië. Voor prijzen , contacteer ons agentschap !