Albanian Cultural Tour

Vertrekdata : 12/05/2020 => Terug : 19/05/2020

Reisplan van 8 dagen om dit fascinerende land te verkennen, kom je gegarandeerd terug met magische herinneringen. Van de opwindende stad Tirana tot de oude historische bezienswaardigheden Apollonia en Butrint. Deze culturele tour biedt u de mogelijkheid om te communiceren met de cultuur en om een onschatbaar inzicht te krijgen in de Albanese levensstijl.

Overzicht

Dag 01: Mother Teresa Airport – Tirana

Dag 02: Tirana – Apollonia – Vlora

Dag 03: Vlora – Dhermi – Saranda

Dag 04: Saranda – Butrint – Saranda

Dag 05: Saranda – Gjirokastra

Dag 06: Gjirokastra – Berat

Dag 07: Berat – Durres – Kruja

Dag 08: Kruja – Mother Teresa Airport

Dag 01: Moeder Teresa Airport-Tirana (18 km, 21 min. Rijtijd)

Welkom in Albanië Je ontmoet je gids in je hotel in het centrum van Tirana. We zullen een sightseeingtour door de stad maken, en als de tijd het toelaat, bezoeken we het National Museum of History en / of de National Arts Gallery – beide in het centrum van de stad. Het diner vindt plaats in een traditioneel restaurant. Overnachting in Tirana.

Dag 02: Tirana-Apollonia-Vlora (170 km, 3 uur rijtijd)

Vandaag rijden we naar het zuiden naar de stad Vlora. Onze eerste stop is het 13e-eeuwse orthodoxe klooster van Ardenica. Later zullen we de oude Romeinse ruïnes van Apollonia bezoeken, gesticht in 588 voor Christus door Grieken uit Korinthe; de stad groeide snel tot 50.000 inwoners in de tweede eeuw voor Christus. We zullen lunchen in de schaduw van de bomen in een restaurant in Apollonia. De laatste etappe van de rit brengt ons om te genieten van het uitzicht op de baai van Vlora vanaf het Kanina-kasteel en eindigt bij het hotel in Vlora, gevolgd door een diner. Overnachting in Vlora.

Dag 03: Vlora – Dhermi – Saranda (20 km, 30 min. Rijtijd)

Na het ontbijt rijden we een half uur richting Llogora National Park. We zullen een korte wandeling maken over een oude militaire weg om te genieten van het prachtige uitzicht op de Albanese Rivièra. Na de wandeling zullen we ontspannen en lunchen in een panoramisch restaurant in Llogora. Later brengt de bus de groep naar Dhermi Beach – misschien wel het mooiste van Albanië vanwege het kristalheldere water, met het Cika-gebergte op de achtergrond. In de middag bezoeken we het oude dorp en de kerk van St. Mary met enkele interessante fresco’s. Keer terug in Saranda waar je de rest van de nacht zult doorbrengen. Overnachting in Saranda.

Dag 04: Saranda-Butrint (18 km, 30 min. Rijtijd)

Na het ontbijt rijden we vandaag verder langs de kust ten noorden van Saranda, bekend als de Albanese Rivièra. Onderweg stoppen we voor een bezoek aan de Ali Pasha Tepelena, een 19e-eeuws fort in de baai van Palermo. Later rijden we naar Saranda en verder, via een panoramische weg langs de lagune. We zullen de overblijfselen van de oude Butrint bereiken.

Bezoeken:

• Tempel van Aesculapius

• The Baptisery • Nympheum Na het ontbijt verlaten we Saranda en rijden we naar Gjirokastra. Verderop bezoeken we de bronnen van Syri i Kalter – ook bekend als ‘The Blue Eye’. Gjirokastra is een van de mooiste historische steden van Albanië – een wandeling langs de geplaveide straten brengt reizigers naar de charmante traditionele architectuur die afkomstig is van de Ottomaanse tijd. Het was in deze grijze met stenen geplaveide straten dat zowel dictator Enver Hoxha als schrijver Ismail Kadare opgroeiden. Bij aankomst bezoeken we het kasteel en lunchen we in een restaurant in de stad. ‘S Middags bezoeken we het etnografisch museum in het familiehuis van de dictator Enver Hoxha. Overnachting in Gjirokastra. Onderweg stoppen we om te lunchen in een visrestaurant tegenover het mooie Ksamil-eiland. Vrije tijd in de stad Saranda, voor het diner in het panoramische restaurant in het kasteel van Lekursi. Overnachting in Saranda.

Dag 05: Saranda-Gjirokastra (55 km, 1 uur rijtijd)

Na het ontbijt vertrekt de groep uit Saranda en rijdt naar Gjirokastra. Verderop bezoeken we de bronnen van Syri i Kalter – ook bekend als ‘The Blue Eye’. Gjirokastra is een van de mooiste historische steden van Albanië – een wandeling langs de geplaveide straten brengt reizigers naar de charmante traditionele architectuur die afkomstig is van de Ottomaanse tijd. Het was in deze grijze met stenen geplaveide straten dat zowel dictator Enver Hoxha als schrijver Ismail Kadare opgroeiden. Bij aankomst bezoeken we het kasteel en lunchen we in een restaurant in de stad. ‘S Middags bezoeken we het etnografisch museum in het familiehuis van dictator Enver Hoxha. Overnachting in Gjirokastra.

Dag 06: Gjirokastra-Berat (171 km, 3 uur rijtijd)

Vandaag rijden we naar Berat, bekend als de “Stad van Duizend Vensters”. Berat is de best bewaarde historische stad van Albanië. We zullen inchecken in het hotel en vervolgens lunchen in een traditioneel restaurant. Daarna wandelen we in de karakteristieke wijk “Mangalemi” om het etnografisch museum te bezoeken. Daarna gaan we naar de citadel van Berat, met zijn prachtige orthodoxe kerken en het Onufri Icons Museum (vernoemd naar de beroemde 16e-eeuwse meesterschilder van iconen en muurschilderingen). Het diner wordt geserveerd in een restaurant in de citadel. Overnachting in Berat.

Dag 07: Berat-Durres-Kruja (192 km, 2,5 uur rijtijd)

Vandaag rijden we goed naar Durres waar we een bezoek brengen aan het Romeinse amfitheater en het archeologisch museum. Later zullen we lunchen in een visrestaurant op het strand. Na afdelingen gaan we verder naar het kleine stadje Kruja, ooit het epicentrum van het legendarische Albanese verzet tegen de Ottomanen, onder leiding van nationale held George Kastrioti Skanderbeg in de 14e eeuw. De middag wordt besteed aan winkelen in de beroemde Bazaar Street, het bezoeken van het fort Kruja en het museum van Skanderbeg. Overnachting in Kruja.

Dag 08: Luchthaven Kruja-Mother Teresa (22 km, 30 min. Rijtijd)

Na het ontbijt, vrije tijd in Kruja, gevolgd door de luchthaven transfer en vertrek. Einde reis.

Afgelegde km: 666

Prijs : 1.190 € pp Inbegrepen

  • Internationale vlucht Brussel – Tirana
  • Rondreis volgens schema
  • Overnachting met volpension in 3* en 4* hotels
  • Meertalige Gids
  • Toegangsgelden

Niet inbegrepen :

  • Dranken
  • Tips voor gids en chauffeur

© frantur.be 2019. All rights reserved.